ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Γ. Καρούσος: Επιδότηση μέχρι και 7 χιλιάδες ευρώ για αγορά αυτοκινήτου

12:27 - 15.01.2020

Μέχρι και 7 χιλιάδες ευρώ επιδότηση από το κράτος θα παίρνουν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα επιλέξουν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ταυτόχρονα θα αποσύρουν ένα παλαιό.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη 15/01, ο υπουργός μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, τοποθετήθηκε σχετικά με το σχέδιο για επιδότηση στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων στην Κύπρο, όπως και γι΄ αυτούς που θα έχουν προτεραιότητα.

Όπως εξήγησε, με την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το σχέδιο προνοεί την επιδότηση ύψους 5 χιλιάδων ευρώ, και σε περίπτωση που ο αγοραστής αποσύρει παλαιό όχημα τότε θα λαμβάνει επιπλέον 2 χιλιάδες ευρώ από το κράτος. 

Ανέφερε επίσης, πως είναι σε ισχύ ήδη ένα σχέδιο το οποίο προνοεί την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου συγκεκριμένου τύπου μηχανής με επιδότηση σε συνδυασμό απόσυρσης παλιού αυτοκινήτου μέχρι 2 χιλιάδες ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών, ανέφερε πως έχει ζητήσει να γίνουν συναντήσεις τις επόμενες μέρες, με συνδέσμους μεταχειρισμένων οχημάτων αλλά και με εισαγωγείς καινούργιων οχημάτων, ούτως ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για τις λεπτομέρειες του κάθε σχεδίου, όπως το αν θα προχωρήσουν με ξεχωριστά σχέδια για τον κάθε τομέα αλλά και για τον χρόνο έναρξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, το κονδύλι για το σχέδιο θα ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν το ποσό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα  στα πιο παλαιά οχήματα που θα βρίσκονται υπό απόσυρση.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού: