ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Επαναρχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης νεαρών, άνεργων γυναικών, αποφοίτων πανεπιστημίων

18:34 - 18.03.2019

Στην επανέναρξη της πετυχημένης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Women Fit for Business (WF4B) Κύπρος το οποίο είναι ένα εντατικό 8μηνο πρόγραμμα και στοχεύει να εκπαιδεύσει νεαρές, άνεργες γυναίκες, απόφοιτους πανεπιστημίων, κάτω των 35 ετών, προχωρεί η AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης.

Σε σημερινή ανακοίνωση η AIPFE Κύπρου αναφέρει ότι σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες δεξιότητες (hard & soft skills), για να μπορούν να εισέλθουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή/ και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

 
Αναφέρεται ότι οι 16 υποψήφιες θα επιλεχθούν μέσα από διαδικασία  προφορικής συνέντευξης, μετά από την  υποβολή γραπτής αίτησης και προστίθεται πως το πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει περί τα μέσα Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο 2019, θα καλύψει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως  η γυναικεία ηγεσία, δεξιότητες επικοινωνίας, επιχειρηματικές δεξιότητες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακό μάρκετινγκ κ.λπ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Πρόεδρος της AIPFE, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου δήλωσε ότι «η AIPFE Κύπρου, ενδυναμώνει, ενθαρρύνει και συνδέει τις γυναίκες τα τελευταία 20 χρόνια».
 
«Αυτήν την περίοδο, τρέχουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες να καταλάβουν πόσο ισχυρές είναι ήδη. Παράλληλα, δημιουργούνται θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία στο σύνολό της», πρόσθεσε.